Кримінальну справу за фактом викрадення людини і вимагання за неї викупу порушено проти чотирьох осіб прокуратурою Вінницької області. Про це повідомив перший заступник прокурора області Роман Шубін. За його словами, затримані доставлені до Вінниці. Деталі розслідування співрозмовник не розголошує.
Однак інформацію про викрадення 22-річного вінничанина і вимагання за нього викуп у 15 тисяч доларів поширив Департамент Міністерства внутрішніх справ України. Майже детективна історія розгорнулася на території сусідньої з Вінниччиною Кіровоградської області. Батько потерпілого зібрав гроші, привіз їх в указане місце у сусідній області, де і передав сумку з грішми вимагачам. Після передачі коштів зловмисники зрозуміли, що за ними стежать, тому виштовхали батька з машини, викинули його особисті речі та сумку з грошима і намагалися втекти. Повністю ігнорували вимоги працівників Державтоінспекції та інших служб, відмовилися зупинитися.
Затримували підозрюваних працівники Кіровоградської міліції кількох райвідділів, Державтоінспекції, спецпідрозділів «Беркут» та «Сокіл». Внаслідок проведеної операції викрадачів затримали. З’ясувалося, що вони — працівники управління внутрішніх справ у Донецькій області. За їхніми словами, виконували доручення слідчого із встановлення осіб, причетних до шахрайських дій з метою заволодіння транспортними засобами. Саме тому у полі зору опинився 22-річний вінничанин.