У цей особливий святковий день ми всі стаємо учнями, подумки сідаємо за шкільні парти і не без деякого остраху чекаємо, кого з нас сьогодні викличуть до класної дошки. Та чи всі ми добре підготувалися до відповіді, щоб не отримати двійку?
Мабуть, — ні. А тому цей особливий святковий день також нагадує нам про величезний і досі ще не цілком усвідомлений внесок наших учителів у виховання майбутніх громадян суспільства в незалежній Україні.
Ми з вами добре знаємо, що все те добре, яке носимо у своєму серці й розумі, ми отримали від наших дорогих учителів. Для багатьох нас це свято знову нагадує про велике значення і глибокий зміст щоденної самовідданої праці наших славних педагогів, які формують майбутню свідомість і відповідальність української нації.
Я добре знаю, як багато треба старань, витримки, терпіння, педагогічних знань і досвіду, а перед усім — любові, щоб підготувати дітей до переходу від дитячої безтурботності до дорослого життя.
Щиро дякую вам за сумлінну виховну і освітню працю, спрямовану на виховання у дітей любові до рідної землі, до нашої Батьківщини.
Бажаю вам, вашим колегам, вашим юним вихованцям і їхнім батькам здоров’я, успіхів, віри у перемогу українського патріотичного духу.
Народний депутат України Віталій КОРЖ (фракція БЮТ).