У розвиток економіки області в першому півріччі вкладено 996,1 мільйона гривень інвестицій — на чверть менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Як свідчать цифри головного управління статистики, більш ніж наполовину скоротилися розміри капітальних вкладень у розвиток підприємств Вознесенська, на 45 відсотків менше профінансовано економіку Южноукраїнська, на 30 відсотків — Первомайська, Миколаєва та восьми районів області.
Фінансовий голод найбільше позначився на економіці промислових підприємств, торгівлі, транспорту і зв’язку. Їх сумарна питома вага в загальному обсязі капіталовкладень області становить більше трьох чвертей. Зменшилося інвестування й у підприємства сільського господарства, будівельної галузі та соціальної сфери.
Разом з тим на 15 відсотків збільшилися обсяги інвестицій в основний капітал підприємств, що спеціалізуються на нерухомості, оренді, інжинірингу, наданні послуг підприємцям. Основне джерело фінансування капітальних вкладень — власні кошти підприємств і організацій, за рахунок яких освоєно майже 85 відсотків інвестицій в основний капітал. Обсяги вкладень за рахунок кредитів банків та інших позик, а також коштів державного й місцевого бюджетів у загальному обсязі не перевищують 5,5 відсотка. Ці цифри істотно нижчі за інвестиції, вкладені населенням області в будівництво власного житла (69 мільйонів гривень).