На Закарпатті відновлено після дворічної перерви роботу українсько-словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва. На VІІІ засіданні від української сторони співголовою обрано першого заступника міністра економіки Володимира Бандурова, від словацької — державного секретаря міністерства внутрішніх справ Мароша Жилінку.

Під час минулої зустрічі 2008 року в Пряшеві (Словаччина) було розглянуто пропозицію щодо відкриття на спільному кордоні пункту пропуску «Улич—Забродь». На черговому засіданні мали представити відповідне обґрунтування. Нині на порядку денному також візове питання, проблема розбудови прикордонної інфраструктури, розробка спільної програми запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і комплексного плану протипаводкових заходів. Заплановано підписання між Закарпатською областю та Кошицьким і Пряшівським самоврядними краями угоди про взаємне інформування у разі надзвичайних ситуацій.
— Словаччина вважає співпрацю з Україною одним із пріоритетів зовнішньої політики, — наголосив державний секретар Марош Жилінка. — Переконаний: комісія розробить дієві рекомендації, які допоможуть на державному рівні вирішити актуальні проблеми словацько-українських відносин.
Керівник області Олександр Ледида нагадав, що Закарпаття межує з чотирма країнами Євросоюзу, і в місцевих мешканців часто виникають питання щодо віз. Тож, на його думку, варто розглянути питання відновлення роботи в Ужгороді представництва Міністерства закордонних справ України, яке щойно закрито.