«Фронт змін» уклав угоду про політичну відповідальність з кандидатами в обласну і міську ради. Про це заявив лідер цієї політичної сили, народний депутат Арсеній Яценюк у Дніпропетровську. За його словами, в угоді, зокрема, регламентовано, що депутат не має права переходити в іншу фракцію.
Прийнято також рішення про те, що кожен, хто обиратиметься від політичної партії, обов’язково працюватиме на мажоритарному окрузі. «Я заявив на партійній конференції, що наша фракція в обласній і міській радах має взяти проект у будь-якій сфері й протягом року реалізувати його. Саме для цього кандидати в депутати від «Фронту змін» вирушають на навчання до Фінляндії, Польщі, Німеччини — набиратися досвіду муніципального управління», — повідомив Арсеній Яценюк. Він також відкинув можливість коаліції з Партією регіонів на місцевому рівні: «У нас є чіткі підходи: перший — ми не входитимемо у більшість з ПР, другий — голосуватимемо винятково за інтерес виборців».
Усі фракції партії, заявив лідер «Фронту змін» на прес-конференції в інформаційному агентстві «Новий міст», внесуть пропозицію відкликати рішення про надання повноважень обласним адміністраціям. В Україні точаться дискусії про те, що обласні ради не можуть нічим керувати, і що всі важелі управління перебувають в руках голови адміністрації. Це неправда, сказав Яценюк. Наше завдання — повернути реальні повноваження обласним радам і працювати на те, щоб в тому числі і житлово-комунальна політика була в руках безпосередньо територіальної громади.