Діти з чотирьох сільських районів стали переможцями всеукраїнських олімпіад
Цінність будь-яких урядових постанов у тому, що вони грамотно та чітко виконуються на місцях. Зустрівшись із заступником начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Віктором Захарчуком, поцікавився, як розпочався новий навчальний рік.
— Для початку трохи статистики. До 657 шкіл 1 вересня прийшов 156451 учень. Першокласників менше, ніж торік — 15267. Зауважу, з демографічної ями ми виберемося вже наступного року — очікуємо істотне збільшення кількості учнів перших класів.
Щодо запланованих новацій уряду. Вони логічні. На основі рішень Кабміну ухвалено кілька програм. До речі, освітні округи дещо нагадують кущову систему, започатковану в минулі роки. Сьогодні вона значно змінена. Зокрема, у Вільнянському районі великі села мають відповідні опорні ЗОШ, шкільні автобуси. Отже, успішно запроваджується профільність, що позначається на результатах.
На всеукраїнських предметних олімпіадах уже не тільки учні із Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара традиційно перемагають, а й представники Василівського, Приазовського, Приморського і Чернігівського районів. Тим самим показники області піднялися одразу на десять позицій.
Дітям створюють умови для якісного навчання. При цьому дбаємо й про здоров’я школярів.
На жаль, з низки причин воно ослаблене. Наше управління тісно працює з управлінням охорони здоров’я. Тому проблеми медичних оглядів у нас нема. У Запоріжжі, наприклад, майже третина учнів займається в основній фізкультурній групі, чверть — у спеціальній. Не тішить остання цифра, але руки опускати не варто. Сьогодні в кожній ЗОШ є медпрацівник, а у великих школах — лікар. Заповнені стовідсотково вакансії вчителів фізкультури. Працюють секції, спортивні школи.
Факт
На Юнацьких олімпійських іграх в Сінгапурі вісім запорізьких спортсменів завоювали вісім медалей (35 відсотків від загального числа).
Школа потребує щоденної уваги освітян. І не тільки їх, а й керівників, батьків, громадських організацій, інвесторів. Бо лише спільними зусиллями можна досягти успіху.
Запоріжжя.