СБУ припинила діяльність зловмисника, який незаконно використовував чужі установчі дані, щоб безплатно користуватися інтернетом. Від дій «умільця» постраждало більш як 20 абонентів мережі.

Хлопець виклав у мережі програму, за допомогою якої можна одержати будь-яку інформацію, що зберігається в чужому комп’ютері. Не позбавлений дотепності хлопець вигадав такий хід: він відкрив її для доступу під назвами: «Порно.ехе», «Суперпорно.ехе». Принада подіяла. Замість «полунички» цікаві одержали непрацюючий інтернет, а кібер-хуліган — можливість за їхній рахунок безплатно користуватися мережею. Стосовно хлопця порушено кримінальну справу.
До речі
У Великобританії вчора заарештували хакерів, яких підозрюють у крадіжці мільйонів фунтів стерлінгів з банківських рахунків. Арештовані — вихідці з України, Латвії, Грузії, Білорусі й Естонії, повідомляє ІТАР-ТАКС. Поки що вдалося встановити факт крадіжки 6 млн. фунтів стерлінгів (близько 9 млн. доларів). Однак загальна сума вкраденого, на думку слідчих, набагато більша.
Вісьмом затриманим висунуто обвинувачення в змові з метою шахрайства й відмиванні грошей, двом — лише обвинувачення в шахрайській змові. Вони залишаються під вартою і вчора вперше постали перед судом у Лондоні. Ще дев’ять осіб заарештовано у тій само справі, але відпущено під заставу. Вік затриманих — від 23 до 34 років.