Наступного пленарного тижня опозиція вимагатиме від Верховної Ради створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фальсифікації даних Держкомстату України щодо показників інфляції та фактів неконтрольованого друку грошей, що призвело до гіперінфляції. А також вимагатиме ухвалення проекту закону «Про індексацію пенсій, заробітних плат та соціальних виплат на рівень інфляції» і його виконання. Таке рішення прийнято вчора на засіданні опозиційного уряду. Опозиційний міністр економіки, народний депутат від НУ-НС Олександр Бондар назвав кроки уряду в економічній сфері необгрунтованими. Серед негативних кроків, на його переконання, неконтрольоване друкування грошей Нацбанком, відсутність інформації про обсяг емісії та використання коштів від кредиту МВФ, зростання цін на газ і комунальні послуги, що призвело до підвищення цін на всі товари.
Опозиційний уряд також ухвалив звернення до Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо ситуації в Україні напередодні виборів до місцевих органів влади. Опозиційний віце-прем’єр, народний депутат від НУ-НС Роман Зварич нагадав, що наступного тижня на черговій сесії ПАРЄ розглядатимуть і українське питання — 5 жовтня відбудуться так звані дебати за терміновою процедурою. У зверненні до 
ПАРЄ опозиційний уряд звертає увагу, зокрема, на загрози демократії та свободі слова в Україні, перевищення СБУ своїх повноважень, що, зокрема, проявляється під час нинішньої виборчої кампанії до місцевих органів влади. Опозиціонери звертають увагу європарламентаріїв на те, що дві третини складу територіальних виборчих комісій і 75 відсотків керівних посад отримали представники Партії регіонів.
«Україна потребує допомоги європейських демократичних інстутицій», — йдеться у зверненні опозиційного уряду до ПАРЄ.