Учора в Гостомелі відкрився традиційний Міжнародний авіаційно-космічний салон «Авіасвіт-ХХІ». Цього року тут зібралися представники понад 280 підприємств із 32 країн світу. Голова Верховної Ради Володимир Литвин оглянув експозицію виставки і побував на летовищі, де кращі пілоти демонстрували роботу літаків у повітрі.

«У нас є прекрасні розробки, перспективні напрацювання, і треба у цьому напрямі досягти кумулятивного результату», — сказав В. Литвин, спілкуючись із журналістами. Він зазначив, що, з огляду на необхідність налагодити серійний випуск літаків і відродження цивільної авіації, Верховна Рада повинна унормувати питання, яке стосується тендерних закупівель. Керівник парламенту нагадав, що нині авіавиробники здійснюють тендерні закупівлі «за загальним принципом». «Тут йдеться про безпеку і якість складної техніки, тому доцільно зробити так, щоб обладнання і техніка купувалися у виробників без посередників», — наголосив він.

Глава парламенту зробив акцент на тому, що українські та російські виробники авіаційної техніки повинні спільно конкурувати на європейському і світовому ринках. Водночас Володимир Литвин заперечив чутки про нібито ненадійність української авіаційної техніки, додавши, що полетить у відрядження на літаку саме вітчизняного виробництва.

Прес-служба Верховної Ради.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Генеральний конструктор ДП «АНТОНОВ» Дмитро Ківа (праворуч) , Голова Верховної Ради України Володимир Литвин,народний депутат Петро Симоненко.

Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.