На слуханнях у Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності обговорювали проблеми вдосконалення та уніфікації термінології Кримінального кодексу. У заході взяли участь народні депутати, представники Генеральної прокуратури, міністерств та відомств, науково-навчальних закладів та установ.
Перший заступник голови комітету Володимир Олійник, відкриваючи дискусію, наголосив: «Ефективне застосування закону значною мірою залежить від точності наведених у ньому положень та формулювань, чіткості вжитих понять і термінів. Особливо коли йдеться про використання норм кодексів, які є основними та визначальними у регулюванні правовідносин певної галузі, яким, зокрема, і є Кримінальний кодекс».
В. Олійник звернув увагу на відсутність єдиного підходу законодавця до розташування дефініцій у Кримінальному кодексі. За його словами, роз’яснення максимально необхідної кількості термінів, що наведені у Кримінальному кодексі, сприятиме не тільки успішному виконанню завдань кримінального права, а й надійнішому захисту прав і законних інтересів людини і громадянина, слугуватиме дотриманню основних конституційних та кримінально-правових принципів.
Перший заступник голови комітету наголосив на відсутності достатньої й усталеної національної юридичної термінології, що є однією з тих проблем українського законотворення, які потребують нагального розв’язання. 
В. Олійник запропонував учасникам слухань обговорити доцільність введення у структуру Кримінального кодексу термінологічного розділу, проблеми визначень кримінально-правових понять у постановах пленуму Верховного Суду, а також межі запозичення у кримінальне право визначень, які містяться в рішеннях Європейського Суду з прав людини.
Під час дискусії більшість промовців наголошувала на доцільності введення у структуру Кримінального кодексу термінологічного розділу. Учасники слухань пропонували нові способи визначення понять в описових диспозиціях статей особливої частини Кримінального кодексу, а також висловлювались за необхідність встановлення меж запозичення у кримінальне право визначень під час тлумачення кримінально-правових понять, розв’язання проблем визначень кримінально-правових понять у постановах пленуму Верховного Суду.
Промовці, проаналізувавши чинний Кримінальний кодекс, відзначали, що в ньому порушуються основні вимоги, які висуваються в теорії кримінального права до її використання (експресивної нейтральності, чіткості, зрозумілості, єдності термінології, стислості тощо).
За результатами обговорення учасники слухань запропонували кілька можливих концептуальних варіантів вирішення питання. Визнали актуальною також необхідність провести наукову розробку проблематики вдосконалення термінології кримінального законодавства та запропонували створити робочу групу з питань удосконалення й уніфікації термінології Кримінального кодексу.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.