Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 2-й тур. 28 вересня.

Група E. «Базель» (Швейцарія) — «Баварія» (Німеччина). 1:2. «Рома» (Італія) — ЧФР (Румунія). 2:1. «Баварія» — 6 очок, «Рома», ЧФР — по 3, «Базель» — 0.

Група F. «Спартак» (Росія, Москва) — «Жиліна» (Словаччина). 3:0. «Челсі» (Англія) — «Марсель» (Франція). 2:0. «Челсі», «Спартак» — по 6, «Марсель» — 0, «Жиліна» — 0.

Група G. «Осер» (Франція) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:1. «Аякс» (Нідерланди) — «Мілан» (Італія). 1:1. «Реал» — 6, «Мілан» — 4, «Аякс» — 1, «Осер» — 0.

Група H. «Партизан» (Сербія) — «Арсенал» (Англія). 1:3 (Клео, 33 (п) — Аршавін, 15, Шамах, 71, Скілаччі, 82). Вилучено Йовановича («Партизан», 56). Аршавін на 57-й, а Клео на 84-й хвилині не реалізували пенальті (відбивали воротарі).

«Брага» (Португалія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:3. Голи: Луїс Адріано, 56, 72, Коста, 90+2 (п).

«Брага»: Філіпе, Сілвіу, Матеус, Родрігес (Паулао, 35), Мігель Гарсія, Леандру Саліну, Вандіньйо (Моссоро, 73), Алан, Луїс Агіяр, Ліма (Саліно, 54), Паулу Сезар. Тренер — Домінгуш Пасьєнсія.

«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Гюбшман (Віценець, 79), Гай (Жадсон, 66), Коста, Мхітарян, Вілліан, Луїс Адріано (Едуардо, 74). Тренер — Мірча Луческу.

Попереджено: Раца, 39, Гюбшмана, 50, Мхітаряна, 59, Матеуса, 86, Косту, 87, Паулу Сезара, 90+2.

Рефері — Кевін Блом (Нідерланди).

Брага. Муніципальний стадіон. 15 000 глядачів. 19 градусів.

Настрій у нас справді радісний, бо «Шахтар» і результату досяг переконливого, і гру показав зрілу та привабливу. Хоча ми стали свідками двох зовсім різних таймів. У першому було дуже гостре протистояння. Зрозуміло, що господарі з усіх сил старалися реабілітуватися за нищівну поразку в першому турі від лондонського «Арсеналу» (0:6). Хотіли довести, що то було лише прикре непорозуміння.

Португальці діяли швидко, гостро і намагались не дати «Шахтареві» розбігтися. Особливо дошкуляли нам центральний нападник Матеус і півоборонець Саліну. Але вище всяких похвал зіграв П’ятов. Він чудово вибирав позицію, діяв упевнено і майстерно.

Зрозуміло, «Шахтар» не сидів в обороні. Однак суперники не давали йому атакувати флангами, перекривши їх. Після перерви донеччани спробували чинити більший тиск через центр. І то було правильне рішення Мірчі Луческу. І, як-то кажуть, успіх не забарився. Наші футболісти впевнено розіграли чітку комбінацію, котру почав Мхітарян, продовжив Коста і завершив влучним ударом низом Адріано.

У другому епізоді, котрий закінчився взяттям воріт Філіпе, знову відмінну передачу на Адріано зробив Коста. Нападник спокійно розвернувся, пробив і поцілив саме в кут воріт.

Після такого нещастя, інакше не скажеш, португальці почали нервувати, метушитись і помилятись. Вони збили в карному майданчику Вілліана, і Блом, не вагаючись, призначив пенальті, котрий ефектно реалізував Коста.

Протягом другої половини зустрічі «Шахтар» більше володів м’ячем. А господарі явно втомилися. Тому не встигали повернутися в оборону, помилялися в передачах, в зупинках м’яча. Чим, як ми вже казали, сповна скористалися «гірники». Це був саме той випадок, коли переміг сильніший.

Наступну зустріч у групі чемпіон України проведе 19 жовтня в Лондоні проти «Арсенала». Це буде серйозна перевірка. Сподіватимемося, що «Шахтар» упорається з непростим іспитом.

На знімку: Луїс Адріано, котрий відмінно попрацював на перемогу.
Фото ФК «Шахтар».