Футбол. Сьогодні українське тріо проведе матчі другого туру групового раунду Ліги Європи. Харківський «Металіст» удома приймає нідерландський клуб ПСВ (Ейндховен). Початок зустрічі о 19.00 (рефері — Тоні Шапрон, Франція). Львівські «Карпати» в Парижі на «Парк-де-Пренс» поміряються силами з «Парі Сен-Жермен». Цей поєдинок розпочнеться о 20.00. Обслуговуватиме його суддівська бригада з Хорватії, рефері — Маріо Страхоня.
Про київське «Динамо» інформація дещо докладніша, бо у складі групи ЗМІ, котра супроводжує наш іменитий клуб, є кореспондент «Голосу України». До речі, журналісти діставалися Молдови окремо від команди, автобусом. Учорашнє вечірнє тренування біло-сині провели на своїй базі в Кончі-Заспі, і вже після його закінчення вирушили в аеропорт «Бориспіль». Звідти чартерним рейсом вилетіли до Кишинева.
Усі ці незручності виникли через відсутність у Тирасполі аеропорту й готелів, готових прийняти динамівську делегацію. Тому вона отаборилась у столиці країни, відстань між якою і Тирасполем — 80 кілометрів.
Отже, вчора ввечері журналісти прибули до столиці Молдови, де й переночували в готелі «Джоллі Алон». Але перед тим, як піти спати, побували в іншому готелі — «Леогранд», де розмістилася команда. Там відбулася прес-конференція Валерія Газзаєва.
Сьогодні стало холодніше, після вчорашніх 23 градусів температура впала до тринадцяти. Трохи дощить. О 18.00 залишаємо Кишинів і виїжджаємо до Тирасполя, де о 22.05 на клубному стадіоні «Шериф» розпочнеться матч господарів і нашого «Динамо». До речі, його судитиме Іржі Єг із Чехії. Асистентами рефері призначено його співвітчизників Антоніна Кордула та Еміля Убіаса. Арбітрами за воротами будуть Мирослав Зелінка і Томаш Кочурек. Функції резервного арбітра виконає Радек Матеєк.
Про всі проблеми динамівців ви, швидше за все, знаєте достатньо. Найприкріше те, що по черзі з динамівських лав вибували воротарі — Станіслав Богуш, Олександр Шовковський і Максим Коваль. Отже, велика надія тепер на Дениса Бойка, котрий, сподіватимемося, сьогодні дуже постарається і буде максимально зібраним.
До цього неприємного переліку додамо травмованих бразильця Данилу Сілву, македонця Горана Попова та аргентинця Факундо Бертольйо. Однак у складі «Динамо» є достатньо виконавців, котрі готові гідно зіграти і постояти за честь клубу.
Віктор БРАНИЦЬКИЙ (із Кишинева).