Унаслідок перестрілки в Бердянську постраждало четверо — двоє податківців і двоє цивільних.

Перше повідомлення, яке з’явилося по гарячих слідах від джерела у правоохоронних органах десь по обіді минулої п’ятниці, було таким: до одного з бердянських підприємств під’їхали податківці, але на територію їх не пропустила відомча охорона. Один із податківців дістав травматичний пістолет, почав ним вертіти і спричинив випадковий постріл. Поранений охоронець відповів і, як результат, постраждали, крім кривдника, ще двоє. Після цього з’явилася версія, що все було якраз навпаки: почали стріляти охоронці, однак число постраждалих — все ті ж чотири особи.
Першою на це повідомлення відреагувала юридична служба бердянського ВАТ «Райагропромпостач» (це на його території, а коли точніше, то оця вся баталія відбувалась біля прохідної цього підприємства). Мовляв, охорона в сутичці участі не брала, а поранення отримали прості працівники.
Зрештою з’явилося роз’яснення прокуратури, а потім і податкової. Прокуратура повідомила, що під час обшуку на одному з бердянських підприємств, «за наявності відповідних підстав, у встановленому законом порядку... працівниками підприємства спровоковано інцидент, у результаті якого чотири особи отримали тілесні ушкодження, у тому числі два співробітники податкової міліції». Податкова була більш багатослівною: «Обшук проводився за адресою, де розташовано офіс одного з ТОВ (за цією ж адресою зареєстровано ще майже 150 суб’єктів господарювання, співвласником яких є одна і та ж особа). Саме ця особа і здійснювала керівництво натовпом, намагаючись завадити проведенню обшуку... Під час сутички хтось із натовпу здійснив постріли із травматичної зброї, наслідком чого стало поранення двох співробітників фізичного захисту. Співробітники відділу фіззахисту податкової міліції здійснили попереджувальні постріли вгору і в землю для припинення подальших протиправних дій».
Далі з’явилася версія очевидців. О 7.00 у п’ятницю на «Райагропромпостач» прибули люди в масках і з автоматами. Було й кілька осіб у цивільному. Ніяких документів, зрозуміло, ніхто не показав, і прибулі не лише швидко заблокували прохідну, а й опечатали всі кабінети офісного приміщення. Однак, як з’ясувалося, прибули вони з обшуком лише на одне з підприємств, яке орендувало всього 15 квадратних метрів площ. Тим часом близько 500 працівників інших підприємств не змогли потрапити на свої робочі місця і «дуже емоційно відреагували на події».
Вже в понеділок свій брифінг провів 
в. о. начальника управління податкової міліції ДПА в Запорізькій області Віктор Ященко. Ось цитата із сказаного ним:
— О 8.00 почався обшук адміністративного приміщення за участю юриста й охоронця цього підприємства. Близько 10.00 з’явився власник підприємства з групою людей, приблизно 200 осіб, серед яких були і люди з відеокамерами. За командою власника підприємства натовп намагався зірвати проведення обшуку. На всі вимоги співробітників податкової міліції припинити спротив натовп не реагував. Під час сутички хтось із натовпу почав стрільбу з травматичної зброї. Також у людей були автомати. Співробітники підрозділу фізичного захисту були змушені застосувати зброю, вистріливши у повітря. Однак такі дії натовп не зупинили...
Так уже сталося, що практично одночасно з брифінгом посадовця український сегмент Інтернету буквально переповнився відеоінтерпретацією бердянських подій. Що з того відео видно? Що всі перші повідомлення про сутички з охоронцями були завідомою дезінформацією. Ми недарма виділили жирним певні слова в попередніх абзацах. З них зрозуміло, що охоронець був один і спокійно співробітничав з податківцями. Люди з відеокамерами, що чомусь особливо підкреслено 
В. Ященком, на наш погляд — теж не злочинці, бо мають право фіксувати події, щоб менше потім казок по світу гуляло.
До речі, що ще ми бачимо на відео? Що ніяких автоматів у натовпі не було (а як були, то де піднята на ноги вся запорізька міліція?) і що звичайні роботяги, судячи з їх зовсім не шикарного одягу, намагаються пробитись до себе на робочі місця. А ще ми бачимо, що податківці у масках стріляють все ж не тільки вгору. Бо видно пробиту цупку тканину брюк, бачимо кров на тілі і пальцях постраждалих робітників. Але не бачимо постраждалих правоохоронців.
І ще одне. Може, робітників і справді спровокували. Однак тим, хто планує подібні «обшуки», які в українських реаліях виглядають класичними рейдерськими захопленнями, потрібно не забувати певні речі. У Бердянську ледь не найнижча середня зарплата в Запорізькій області. І втратити тут хоч якусь роботу — справжня трагедія. Подібні ж «маски-шоу» — вірний шлях до такої втрати. По-друге: існує така штука, як психологія натовпу. З якою вже давно навчилися боротися з допомогою металевих загороджень, міліцейських заслонів, спецзасобів тощо. Стрілянина ж гумовими кулями — ОСТАННІЙ засіб, до того ж де-небудь в Ізраїлі проти палестинців. Хоча в одній країні, де панував робітничий клас, у місті Новочеркаську, стріляли в робітників ще аж в 1962 році і не гумовими кулями. Потім тих, хто вижив, засудили до страти. І ми туди ж?