На Рівненщині попереджено замовне вбивство

А все почалося з того, що у травні минулого року в Костополі на березі річки Замчисько було знайдено тіло молодого місцевого підприємця Тараса Я. Тамтешня міліція тоді відмовила в порушенні кримінальної справи. Однак мати підприємця Зоя Я. не погоджувалася з тим, що це нещасний випадок. Материнське серце та синці на тілі сина підказували їй, що його вбили.

Не знайшовши тоді підтримки у правоохоронців, вона вирішила провести власне розслідування. 44-річна жінка не врахувала, що для цього потрібні певні навики. Інакше можна помилитися у своїх висновках, що, зрештою, і сталося... Всі свої підозри вона спрямувала на знайому сина, через яку, на її думку, він і загинув. Невтішна мати звернулася по допомогу до кримінальних авторитетів, за плечима яких була не одна судимість: через одного з них за сім тисяч доларів замовила вбивство цієї дівчини.

— Однак завдяки отриманій оперативній інформації нам удалося не лише попередити вбивство молодої костопільчанки, а й виявити справжнього вбивцю Тараса, — коментує ситуацію начальник управління УМВСУ в Рівненській області генерал-майор міліції Олег Сало (на знімку). — Підозрюваного у скоєнні вбивства (а це 40-річний мешканець Костополя з кримінальним минулим Ігор Ч.) заарештовано, він дає свідчення. Розповів, що конфлікт між ним і підприємцем Тарасом Я. виник через те, що той звинуватив його у крадіжці грошей.

Затримана замовниця вбивства нині дякує працівникам УБОЗу, що не допустили «взяти їй тяжкий гріх на душу — убити невинну людину». Зоя Я. розкаюється у скоєному, але разом з тим задоволена, що все-таки справедливість узяла гору і знайдено вбивцю її сина. «Я не могла з цим жити, знаючи, що вбивця мого сина гуляє на свободі», — каже жінка.

Як повідомили в УМВСУ, за фактом відмови в порушенні кримінальної справи щодо загибелі Тараса Я. костопільською міліцією проводиться службова перевірка.