Бензин високооктановий — середня вартість літра А-95 не перевищить 7,7 гривні, літра дизпального — 6,9.

Як на мене, зіпсувати для споживачів погоду на роздрібному ринку нафтопродуктів може щонайбільше такий фундаментальний чинник, як подорожчання пального на європейському ринку. Але світова економіка, хоч і відновлюється, але поволі — різкої активізації попиту на нафту очікувати не варто. На цьому тлі контрольно-адміністративних заходів Мінпаливенерго напередодні місцевих виборів вистачить для збереження роздрібних цін на пальне на рівні вересня.
Борошно — зростання середніх роздрібних цін за кілограм в середньому на 40 копійок.
Борошно подорожчає через вартість світових та внутрішніх цін на зерно, недолуге державне регулювання на зерновому ринку.
Хліб — подорожчання соціальних сортів хліба на 10 копійок (кг), вищого сорту — на 30 копійок.
Місцева влада через управління цінової політики каратиме за будь-які спроби поміняти цінники і вітатиме самодіяльність малого та середнього бізнесу, спрямовану на реалізацію хлібобулочних виробів широкого асортименту — доступного за цінами і корисного за поживними якостями.
Цукор — подешевшання середніх цін за кілограм піску на 10-20 копійок.
Я виходжу з того, що кілограм цукру подорожчає в середньому на 1 гривню вже у вересні, оскільки виробники через посуху втратили неабияку частину врожаю. Але у жовтні дебатувати з владою буде просто небезпечно і цукровим заводам, і торгівлі. До того ж на полицях з’явиться перероблений цукор нового врожаю, що стимулюватиме ринок до зниження цін.
Крупи — подорожчання в середньому на 5 відсотків.
Серпневий ажіотаж на крупи з пам’яті вивітриться, але пропозиція вочевидь буде обмежена через менший, ніж очікувалося, врожай, експорт до Російської Федерації, новий масштаб інтервенційних цін, бажання виробників компенсувати збитки спустошливого літа. Споживачі вже у серпні-вересні відповіли на рецидиви з пропозицією, суттєво знизивши споживання гречки і перейшовши на більш дешеві рис та пшоно.
М’ясо — подорожчання кілограма свинини в середньому на 10 відсотків, яловичини — на 10 відсотків, курятини — на 8 відсотків.
Найістотніший вплив на ціни м’ясопродукції справить скорочення поголів’я, обмежена кількість комбікормів,  ефект послідовного скорочення імпортної сировини, що змусило м’ясокомбінати вже на початку осені піднімати ціни.
Молоко, молокопродукти — подорожчання середніх цін у середньому на 15 відсотків.
Дефіцит молочної сировини, зумовлений низькими надоями через випалену спекою траву, збережеться до кінця року. Нагадаю, виробництво всіх видів молока у серпні знизилося майже на 5 відсотків, тоді як закупівельні ціни на нього за останній місяць зросли на 20 відсотків. Як на мене, вже у жовтні уряд домовиться про імпорт вершкового масла і сухого молока з Білорусі та Польщі.
Овочі, фрукти — інгредієнти так званого борщового набору подорожчають у середньому на 10 відсотків ( у тім числі — картопля й капуста), яблука, груші — на 10 відсотків, виноград — на 1—2 відсотка.
Я виходжу з дуже помітних коректив, які внесла цього літа спека у врожай городніх культур у приватних господарствах, на що вказували ціни на продовольчих ринках уже на початку осені. Дефіциту не буде, оскільки врожай щонайменше на 2 мільйони тонн овочів перевищує традиційні обсяги споживання. Попри це, ціни зростатимуть інерційно, як це спостерігалося вже у вересні.
Алкогольні напої — зростання середніх роздрібних цін на лікеро-горілчані вироби на 8 відсотків.
Результат зумовить подорожчання спирту у вересні і підвищення акцизних ставок до 39,4 гривні за літр 100-відсоткового етилового спирту, фактично — розширення бази оподаткування, що приведе до скорочення обсягів споживання, чергового напливу імпорту і подальшої тінізації ринку.
Побутова техніка, одяг — зниження середніх цін на 10 відсотків.
Наразі можна говорити про зниження цікавості споживачів речами так званого довготривалого користування через обмеженість асортименту осінньо-зимового періоду, низьку платопроможність, митні бар’єри, стабільність валютного курсу. Я відкидаю будь-яке зростання цін, оскільки подорожчання, наприклад, якогось нового модельного ряду одягу або взуття, перекриватиме здешевшання старих моделей, які не користувалися попитом. Приблизно те саме спостерігатимемо і в сегменті побутової техніки.
Ліки — подорожчання фармацевтичних засобів у середньому на 5 відсотків.
Остаточний ціновий результат місяця започаткує новий етап боротьби влади з аптеками, які розкручують ціни, виправдовуючи це попитом у період зростання гостро-респіраторних захворювань. У жовтні такий період розпочнеться, але влада перед виборами посилить моніторинг за цінами фармакологічного ринку.
Житлово-комунальні послуги — зростання тарифів у середньому на 10 відсотків.
Як на мене, житлово-комунальна сфера одержить логічний ефект підвищення цін на природний газ і електроенергію, але напередодні виборів на різкий стрибок очікувати не варто.
Туризм, відпочинок — подорожчання зарубіжних турів до Європи на 2-5 відсотка, до Єгипту — на 5-10 доларів США (семиденний тур на людину), послуги українських курортів та оздоровниць — подешевшання на 5—10 відсотків.
Я виходжу з того, що восени послуги туристичного бізнесу найбільш оптимальні з огляду на ціну-якість. В Україні спостерігатиметься сезонне падіння попиту, пов’язане з завершенням сезону літніх відпусток.
Офіційний курс — 7,92 гривні за $.
Національний банк і уряд мають достатньо ресурсів і важелів для утримання курсу національних грошей.