Попри те, що місцева влада організувала проведення в Черкасах і у районах сільськогосподарських «ярмарків достатку», ціни навіть вивізної торгівлі мало чим відрізняються від базарних. Особливо турбує покупців вартість «другого хліба» — картоплі.
— Якщо у мене вдома немає бульби, — каже відвідувачка ярмарку 53-літня Валентина Захарченко, — то й нема сім’ї чого їсти. Та цього року ціна на колись найдоступніший продукт так «кусається», що й не знаю, чим тепер замінити цей «делікатес». Тільки протягом тижня ми споживали щонайменше одне відро бараболі, а за нього нині правлять 50 гривень...
Разом з картоплею здорожчали й інші коренеплоди, молочні продукти. Стабільно високими залишаються ціни на м’ясо.
 Ціни на основні продукти харчування на ринках Черкащини:
Картопля — 4—5 грн. за кг. Олія — 11—14 грн. за літр. Яйця — 7—10 грн. за десяток. Свинина — 38—50 грн. за кг. Яловичина — 35—45 грн. за кг. Курячі стегенця — 15—17 грн. за кг. Індик (філе) — 45 грн. за кг. Цибуля — 5 грн. за кг. Буряк столовий — 3.50— 4 грн. за кг. Морква — 5—6 грн. за кг. Перець болгарський — 4 — 6 грн. за кг. Капуста — 3,50 — 4 грн. за кг. Огірки — 6 грн. за кг. Помідори — 5 — 10 грн. за кг.