Після стрімкого подорожчання круп у серпні на ринках і в торгівельній мережі Донецької області виник «картопляний» ажіотаж. Із 3,5 — 4 гривень за кілограм ціна на «другий хліб» підскочила до 6,5—7 гривень за кілограм овочів, а подекуди — до 10—12 гривень. Тим часом в обласній інспекції з контролю за цінами запевняють, що середня роздрібна ціна на картоплю на ринках регіону — 4.60 за кілограм. Не ймуть віри покупці: на оптових ринках бараболю продають щонайменше по 5 гривень за кілограм, а по дорозі до місця продажу товар «обростає» націнками. Наприклад, в одному мережевому донецькому супермаркеті картоплю минулих вихідних продавали по 12,75 гривні за кілограм. І хоча представники влади причиною здорожчання називають ажіотажний попит, за звичкою мешканці міст прагнуть запастися овочами на зиму саме зараз.
Ще одним рекордсменом зі стрімкого подорожчання стало куряче яйце: за лічені дні середня ціна за десяток на ринку піднялася з 6 до 9 гривень. Важко назвати доступними сезонні овочі та фрукти: помідори — 8—12 гривень за кілограм, огірки — 7 гривень, морква — 8 гривень, яблука — 8—10 гривень, груші — 10—12 гривень. Помітно, що фур із привізними дарами ланів та садів на ринках помітно менше, ніж торік. Наприклад, вибір кавунів чи динь був дуже обмежений. «Демократичними» залишаються хіба що ціни на цибулю (6 гривень), капусту (4 гривні) та буряк (3—4 гривні за кілограм).
Майже не зазнали змін ціни на птицю: 20 гривень за кілограм курятини, 45—50 — свинини чи яловичини. Літр пастеризованого молока в торгівельній мережі коштує від 7 до 9 гривень, кефіру — 8 гривень. Зате у формуванні ціни на крупи відчувається політ фантазії: рис — від 15 до 20 гривень за кілограм, гречка — 13—16 гривень.