Більш як п’ятдесят тисяч тонн цукру вже зварили на Вінниччині у новому виробничому сезоні. Дехто із продавців навіть виставив таблички з написом «Свіжий цукор». Але за ціною продукт такий самий, як і з попереднього врожаю, — мінімальна вартість 8,6 гривні, максимальна — 9 гривень. За прогнозами фахівців, нинішнього року цукор не стане дешевший. Бо зріс попит на солодкі кристали. Пік здорожчання намічається наприкінці весни — на початку літа наступного року.
А ось овочі і фрукти вже додали в ціні. Незважаючи на завершення збирання врожаю, ціни на моркву, капусту, столові буряки та інші види овочів вищі за минулорічні. Кілограм моркви коштує 4—5 гривень, до речі, стільки само треба віддати за таку ж кількість картоплі. За кілограм столових буряків продавці просять 5—7 гривень, капусти — 3,5—4 гривні. Дешево можна купити несортові яблука — по три гривні за кілограм. Відбірні коштують дорожче — до восьми гривень за кіло.
Поповзли вгору ціни на молочні продукти і яйця. Не набагато, але додало в ціні м’ясо та сало. Кілограм свинини можна придбати на ринках за ціною від 40 до 65 гривень, а телятини — 35—60 гривень.