Народний депутат України Микола Катеринчук  (на знімку) особисто передасть командиру добровольчого батальйону «Айдар» Сергію Мельничуку броньовану розвідувально-дозорну машину (БРДМ), придбану і відремонтовану за кошти депутата та його виборців Козятинського, Калинівського і Хмільницького районів Вінниччини.

Перед відправкою у зону АТО машина побувала у кожному із згаданих райцентрів. Під час спілкування народного депутата з виборцями на броню наносили написи з назвами міст, де збирали кошти. Одночасно жителі передавали продукти харчування і речі. За словами Миколи Катеринчука, загалом зібрано понад тонну харчів. Дехто, роблячи свій внесок, не стримував сліз. Віталій Качура розповів, що родом з Донбасу, але давно проживає у Козятинському районі. Він інвалід третьої групи. Приніс чоловік кілька блоків цигарок, пачку шкарпеток, а також передав тисячу гривень. Сказав, що це його місячна пенсія. Дід Аркадій з Козятина, тремтячими руками, дістав з пакета теплий кожух. «Річ добротна, мені добре прислужилася, тепер нехай зігріває хлопців», — сказав дідусь.

До бойової машини підходили малі й старі. Хлопчик у Калинівці заледве доніс 6-літровий бутель з питною водою. Жінка з маленькою дитиною на руках передала шкарпетки і футболки. Каже, в неї четверо дітей і дуже хоче, щоб жили вони під мирним небом. Ще одна калинівчанка Клавдія Коцюруба із сльозами на очах повідомила, що до міста надійшла звістка про загибель на Донбасі їхнього земляка, 35-річного чоловіка. Жінка свого часу служила в армії. Каже, якби була молодша, знаходилася б поруч з бійцями.

— Єдність людей протистояти ворогу, їхнє бажання допомагати бійцям — це те, що найбільше вразило мене під час перебування у кожному з трьох райцентрів, — розповідає Микола Катеринчук. — З таким народом нас не здолати. Я розмовляв з комбатом «Айдару» Сергієм Мельничуком, бійці з нетерпінням чекають на машину, дуже важливо, що техніка броньована, зможе врятувати життя не одному захиснику незалежності держави.

Вінницька область.