Її відкрили на базі обласного клінічного наркодиспансеру у Дніпропетровську. Тут надаватимуть комплексну медичну, реабілітаційну, консультативну та інформаційно-профілактичну допомогу підліткам та молоді зі статевих питань та наркозалежності. У клініці працюють психолог, терапевт, інфекціоніст, гінеколог. На ремонт приміщень та благоустрій території з обласного бюджету було виділено 580 тисяч гривень.
Це вже третій спеціалізований заклад, що відкривається в рамках реалізації проекту «Здорове покоління», яким опікується голова ОДА Олександр Вілкул, у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).
Тільки за офіційною статистикою на Дніпропетровщині нараховується близько 11 тисяч наркозалежних. «В обласному центрі їх 4,5 тисячі, і, за нашими даними, третина є носіями ВІЛ/СНІДу», — зауважила головний лікар обласного наркодиспансеру Наталя Біла. Якщо раніше лікували в основному 16-річних, то в останні роки, за її словами, це вже 12—13-річні підлітки. «Клініка, дружня до молоді» приймає всіх молодих людей, тут не запитують документи, адресу чи домашній телефон, запевнив її завідувач Андрій Шаповалов. Планується, що за рік послугами центру скористаються кілька десятків тисяч молодих людей.