Донецька область

У Красноармійській міській раді — розкол: одинадцять депутатів від Партії регіонів на чолі з керівником фракції вийшли зі складу фракції. Про таке рішення депутати оголосили на сесії міської ради. Голова обласної державної адміністрації, заступник голови обласної організації Партії регіонів Анатолій Близнюк назвав екс-однопартійців «пристосуванцями», додавши, що серед них — двоє власників ринків та один — власник стриптиз-бару.

«Вони мали квиток члена партії, тому що їм було вигідно на цій хвилі його мати і ще намагатися очолювати фракцію тощо. Вони давно працювали із Юлією Тимошенко і балотуватимуться від «Батьківщини». Я це знав і знаю чітко, що вони ніколи не були членами Партії регіонів за покликом серця. Вони були і залишаться пристосуванцями». На запитання журналістів, чи багато таких «пристосуванців» у партії, А. Близнюк відповів: «Багато. І на цих виборах їх буде море. Вони демонстративно виходять, тому що їм піар потрібен, вони нікому не потрібні, вони людям нічого гарного не зробили, у них зовсім інші завдання».

У свою чергу, керівництво обласної партійної організації «Батьківщини» заявило, що їхня партія не має жодного стосунку до подій, які відбуваються всередині фракції. «Випадок цей далеко не єдиний в області. Він набув розголосу у зв’язку зі своєю масовістю. Однак одиничні випадки виходу депутатів місцевих рад із Партії регіонів — не рідкість. На сьогодні жодної підпільної підривної діяльності всередині Партії регіонів «Батьківщина» не вела і не веде. Рішення приймаються депутатами самостійно, і це — їхня громадянська позиція», — заявила заступник голови обласної організації «Батьківщини» Тетяна Павлюк.

Виконуючий обов’язки голови Красноармійської міської організації цієї партії Гарік Саркісов запевнив, що рішення депутатів від Партії регіонів вийти зі складу фракції було продиктоване незгодою із політикою керівництва міста. Конференція з висунення кандидатів до місцевих рад від «Батьківщини» вже сформувала списки кандидатів до місцевих рад, жодного члена Партії регіонів у списках немає, додав Саркісов.