Полтава

Першими кандидатами на посаду міського голови Полтави, ймовірно, стануть колишній голова облдержадміністрації Валерій Асадчев та підприємець Андрій Мартенс. Принаймні політичні партії уже висунули їхні кандидатури, як того й вимагає новий закон. Так, Валерія Асадчева одностайно підтримала конференція Полтавської міської організації Української народної партії, а Андрія Мартенcа — конференція міської організації «Фронту змін» (до речі, він очолює обласну організацію цієї політичної партії).

Зберігає поки що інтригу нинішній міський голова Андрій Матковський. На минулих виборах він ішов до міськради за списком БЮТ, як член «Батьківщини» переміг пізніше і на позачергових виборах міського голови, однак потім заявив, що виходить з партії, оскільки, мовляв, міський голова має виконувати волю своїх виборців, а не тієї чи іншої політичної сили. Та цього разу Матковському таки доведеться знову наступити «на партійні граблі».

А ще одному ймовірному фавориту майбутніх виборів — підприємцеві Олександру Мамаю — в цьому плані куди простіше, адже у нього є «своя» партія з красномовною назвою «Совість України».