Такими плітками хочуть зламати громаду Кам’янця-Подільського
У Кам’янці-Подільському наростає суспільне напруження, пов’язане з арештом міського голови Анатолія Нестерука та керуючого справами Миколи Нечая. Днями містом поповзли чутки: Нестерук помер у СІЗО. Як повідомила його сестра, Галина Макарівна, родині міського голови про це теж зателефонували невідомі.
О п’ятій вечора на майдані знову зібрався кількатисячний мітинг. «У цей час у кабінеті першого заступника міського голови Валерія Андруховича вже чотири години люди в масках роблять обшук та вилучають якісь документи», — повідомив мітингувальників Василь Товкайло з комітету порятунку демократії, що створився на майдані. Журналісти спробували з’ясувати у силовиків, що відбувається, але ті ховали обличчя. Усе, що вдалося почути від них, — «слідчі дії». Валерій Андрухович вийшов до людей після обшуку та пояснив, що вилучили документи, пов’язані з ділянкою землі, за яку начебто градоначальник отримав хабар. Депутат міськради Микола Розбам повідомив громаді, що про виділення ділянки голосувала сесія, на ній також ішлося і про внесок підприємця Геселєва як спонсорської допомоги на розвиток громади.
Учасники мітингу звернулися до працівників міськвиконкому, всіх його служб та управлінь із проханням адресувати Президенту України, правоохоронним органам листа, в якому б кожен засвідчив своїм підписом те, що міський голова ніколи жодному з них не давав указівок отримувати будь-які гроші та передавати йому. Місто вважає: такі свідчення дадуть змогу зняти з міського голови тавро хабарника. У середу в Хмельницькому буде розглянуто апеляцію на рішення про взяття під арешт двох кам’янецьких посадовців. Комітет захисту демократії планує відправити до обласного центру кілька автобусів із людьми, на що мітингувальники зібрали гроші. Є вже понад чотири тисячі підписів, збір триває.
27 вересня почалися партійні конференції з висунення кандидатів у депутати та на посаду міського голови, тому громада звернулася з листом до всіх політичних сил. «У цій ситуації, що склалася, ми вважаємо висунення будь-кого аморальним вчинком щодо громади, якщо в списках не буде Анатолія Нестерука». Місцеві бютівці одноголосно висунули секретаря міськради Валентину Волошину, майдан бурхливо засудив цю новину, регіонали не висували жодної кандидатури, як і НРУ, Народна партія. Майдан одразу ж відповів тим, хто в час загальної біди прагне влади: якщо ви не з народом, вашу політичну силу в раду ми не пропустимо!