Голова Верховної Ради Володимир Литвин направив листи до міжнародних парламентських організацій із запрошенням надіслати спостерігачів за виборами до місцевих органів влади, які відбудуться 31 жовтня. Зокрема, листи, як повідомила «Голосу України» прес-секретар глави парламенту Ольга Чорна, направлені до Парламентської асамблеї Ради Європи, Міжпарламентської асамблеї СНД, Парламентської асамблеї ОБСЄ і Європейського парламенту.
Міністерство закордонних справ України запросило міжнародні організації розглянути можливість направлення своїх спостерігачів на місцеві вибори, повідомляє прес-служба МЗС.
«Відповідно до доручення Президента України міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко відправив запрошення керівництву Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ й Конгресу місцевої та регіональної влади Ради Європи розглянути можливість направлення спостерігачів на місцеві вибори в Україні, які відбудуться 31 жовтня», — йдеться у повідомленні.
Українське зовнішньополітичне відомство обіцяє надавати необхідне сприяння міжнародним спостерігачам у здійсненні ними повноважень під час виборів.
«Цією ініціативою Україна вкотре підтверджує свою відкритість і відданість європейським демократичним стандартам у сфері проведення вільних, чесних і прозорих виборів», — наголошується у повідомленні.