В Ялті відбулося відкриття меморіальних плит з іменами солдатів і офіцерів кримськотатарської національності, призваних на фронт у 1941 році з Ялтинського регіону й полеглих під час Другої світової війни, а також тих, хто не повернувся з місць депортацій. Усього на меморіальних плитах увічнено імена більш як 400 осіб.
За словами заступника голови Ради ветеранів України генерала авіації Юрія Михайленка, у визволенні світу та Європи є внесок і 60 тисяч кримських татар, і цю пам’ять слід гідно увічнити. Він повідомив, що рішенням сесії Алупкинської міськради від 22 вересня міська школа №1, де навчався двічі Герой Радянського Союзу Аметхан Султан, носитиме його ім’я, а також йому присвоєно звання «Почесного громадянина міста Алупка».
Ветеран національного руху Хатидже Гугу висловила глибоку подяку всім, хто брав участь і посприяв у спорудженні меморіальних плит. Вона наголосила: пошук імен солдатів кримськотатарської національності, що загинули під час війни, триватиме. Цього дня на набережній Ялти було організовано «Фестиваль кримсько-татарських чебуреків».