Сьогодні відбудеться громадська акція проти нецивілізованих дій Служби безпеки. Така форма протесту є реагуванням на безпідставний збір інформації працівниками відомства про журналістів та представників громадських організацій, які «мали щастя» потрапити під пильне око з причин, абсолютно неприйнятних у цивілізованій і демократичній країні. 
Учасники акції вимагатимуть від голови СБУ Валерія Хорошковського припинити переслідування за політичними ознаками та публічно пояснити дії своїх підлеглих, якими вони «прославилися» впродовж останнього часу. Не тільки силовики вміють нишпорити «слідами» неприручених мас-медіа, журналісти також здатні відмоніторити сумнівну діяльність «переформатованого» під чиїсь особисті цілі органу.
Кілька свіжих фактів, які переповнили чашу терпіння. Відстеживши «маршрути» керівництва опального ТБ, придивившись до діяльності кількох запідозрених у зв’язках з прихильниками демократії фондів (за один з них довелося заступатися особисто Президентові) та «обеззброївши» історика Руслана Забілого (чим займеться Рада Європи), представники Володимирської раптом гостро зацікавилися директором Інституту масової організації, членом руху «Стоп цензурі!» Вікторією Сюмар. Консьєржка в її будинку підтверджує: люди в цивільному, показавши посвідчення з «вихідними даними» Служби, докладно розпитували в неї про мешканців квартири Сюмар — від їхнього «розпорядку дня» до опису гостей. До речі, за цим фактом «регіоналка» Олена Бондаренко була змушена направити депутатський запит на Володимирську з проханням пояснити, яку мету там переслідували, збираючи досьє на Вікторію. «Хто і навіщо вживає такі методи дискредитації Служби безпеки?» —справедливо запитує пані Бондаренко.
Громадська організація «Демократичний альянс» також стверджує, що співробітник СБУ проводив «задушевні» розмови з її представниками в Черкасах. На зустрічі чекіст намагався одержати інформацію про джерела фінансування організації як на місцевому, так і центральному рівні. «Проведення неофіційних зустрічей та профілактичних бесід з активістами «Альянсу» ми розцінюємо як тиск і залякування, спробу вплинути на реалізацію законних прав громадян у рамках їх об’єднань», — наголошують члени організації.
Як бачимо, відомство, покликане пильнувати безпеку країни, прискореним курсом опановує сумнозвісну практику своїх попередників. Намагаючись встановити зв’язки журналістів та громадських активістів з «підступним» закордонням, «орли» Хорошковського впритул не помічають закладення фугасу під фундамент державної безпеки з боку «старшого брата» — ФСБ. Їй, крім усього іншого, навіть офіційно дозволили в нас шпигувати. Схоже, незабаром СБУ обросте старим-новим підрозділом — управлінням боротьби з українським буржуазним націоналізмом. Разом з «оновленим» Інститутом національної пам’яті воно, будьте певні, докладе «героїчних зусиль» для випалювання найбільшої «крамоли» — національної автентичності українців.