Нещодавно керівники Закарпаття оглянули новозбудований житловий комплекс по вулиці Університетській в Ужгороді. Роботи тут вже практично завершені, і власники квартир отримають ключі вже за кілька тижнів.

Це пілотний проект, перший не тільки на Закарпатті, а й в Україні. Особливість у тому, що для його реалізації залучили кошти не лише однієї структури (у цьому випадку Фонду молодіжного будівництва), а й обласного бюджету, Ужгородського національного університету, розповів «Голосу України» юрисконсульт проекту Дмитро Бєлов.

У 15 нових квартир (третина з яких двокімнатні, решта — трикімнатні) заселяться сім’ї молодих працівників університету. Після здачі в експлуатацію першої черги одразу ж планують зводити ще один будинок. Кредити, згідно з програмою молодіжного кредитування, за словами Дмитра Бєлова, надаються терміном на 30 років. Відсотки оплачує держава. Згодом тут планують звести житловий квартал на кілька будинків.

— Сьогодні, на жаль, будуємо для молоді не так багато, як хотілося б. Використання системи пільгового кредитування, погашення частини кредиту за рахунок обласного бюджету — це тільки перші кроки. Думаю, що в майбутньому ми розширюватимемо цю програму. І молоді сім’ї матимуть можливість нормально розпочинати повноцінне подружнє життя, — відмітив голова облдержадміністрації Олександр Ледида. — Адже про свій, власний дах над головою мріє нині не одна молода родина. І держава, дбаючи про гідне майбутнє своїх громадян, знаходитиме різні способи допомоги.

 

Ужгород.