Згідно з Кіотським протоколом є два механізми залучення «зелених» інвестицій. Перший — продаж державних квот на викиди парникових газів. Другий — реалізація проектів спільного здійснення. Зокрема, одним із таких спільних проектів Криму і японської сторони може стати залучення «зелених» інвестицій для заміни старих вікон й утеплення фасадів приміщень охорони здоров’я та освіти. Крим у цьому разі може отримати 396 млн. грн. для реалізації цих проектів.
Як сказав керівник поза-  штатних радників голови кримського уряду Віталій Нахлупін, насамперед виділятимуть фінансові кошти на реалізацію соціальних проектів, кінцева мета яких полягає в зниженні викидів парникових газів в атмосферу. Тому Національне агентство екологічних інвестицій, яке відповідає в Україні за здійснення Кіотського протоколу, звернулося до всіх регіональних органів виконавчої влади дати пропозиції щодо проектів у соціальній сфері, зокрема в медицині та освіті.
Віталій Нахлупін зазначив, що Крим найоперативніше надав повний пакет документів і максимально готовий до освоєння японських коштів. Сьогодні в автономії формується база проектів, яка постійно поповнюється. «На сьогодні ця база складається із 142 об’єктів. 41 проект стосується об’єктів охорони здоров’я й 101 — об’єктів освіти. Площа засклення на об’єктах охорони здоров’я становить 40 тис. кв. метрів на суму 121 млн. грн., на об’єктах освіти — понад 80 тис. кв. метрів вартістю 275 млн. грн.», — сказав Віталій Нахлупін. Це дасть автономії подвійний економічний ефект, який полягає, по-перше, в економії бюджетних коштів на ремонт будинків, по-друге, у скороченні викидів парникових газів в опалювальний період. У свою чергу під час реалізації механізмів Кіотського протоколу іспанські інвестори готові вкласти фінансові кошти в сектор переробки відходів — у будівництво на території автономії сміттєпереробних заводів. Як зазначив Віталій Нахлупін, майданчики для будівництва заводу вже визначено, і перший проект компанія реалізує в Алушті.