«Кримтролейбус» отримав диплом Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує, що підприємство використовує найстарійший склад. Про це заявив гендиректор республіканського виробничого підприємства Віталій Нахлупкін.
Кримська тролейбусна лінія — найдовша у світі. Її довжина — 86 км. Однак на півострові й досі перевозять пасажирів на тролейбусах, виготовлених у 70-х роках. Загалом у парку нараховується 287 таких транспортних засобів, ще 200 розукомплектовані й не підлягають відновленню.
За словами генерального директора «Кримтролейбуса», зношеність парку становить 96,8 відсотка. Кілька десятиліть його оновлювали. З 117 ремонтів, запланованих на цей рік, здійснено лише 57. Не оновлювали й обладнання, яке закупили ще в 50—60-ті роки минулого століття.
Окрім проблем самого транспорту спостерігається зношеність ізоляторів контактних мереж, стикування тролів, аварійно-тягових підстанцій. Зношення цього встаткування становить 45 відсотків, хоча замінювати або ремонтувати його потрібно вже за 20 відсотків.