Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму рекомендує Верховній Раді України розглянути в другому читанні та прийняти в цілому проект закону про внесення змін до Закону «Про молодіжні та дитячі громадські організації» (стосовно вікових обмежень, участі у виборчих коаліціях).
Враховуючи звернення молодіжних та дитячих громадських організацій, була підтримана поправка народного депутата Юрія Кармазіна, згідно з якою органи державної влади та місцевого самоврядування під час прийняття рішень, які стосуються програм щодо дітей та молоді, в обов’язковому порядку розміщують на своєму офіційному веб-сайті проекти таких рішень, а також розглядають пропозиції від молодіжних та дитячих громадських організацій в порядку, визначеному законодавством.
Загалом, за словами народних обранців, ухвалення цього законопроекту сприятиме посиленню молодіжного та дитячого руху, зростанню їх впливовості.
Також профільний комітет рекомендує парламенту прийняти за основу зміни до Закону «Про туризм», поданий народним депутатом Євгеном Сусловим. Законопроектом передбачено доповнити функції держави регулюванням інформаційного забезпечення вітчизняної туристичної індустрії та формуванням іміджу України як туристично привабливої держави. Все це, за словами членів комітету, сприятиме розвитку вітчизняного туризму. А це особливо важливо під час підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.