Про затримання розшукуваного Інтерполом міського голови Немирова «Голос України» повідомляв у номері за 22 вересня ц. р. Того самого дня рішенням Ленінського суду Вінниці чиновника, підозрюваного в отриманні хабара на суму майже два мільйони гривень, взяли під варту терміном на два місяці. Щоправда, правоохоронці так і не уточнили, чи відповідає дійсності інформація про те, що підозрюваний міський голова добровільно прийшов до СБУ.
За словами начальника управління Державної служби боротьби з економічними злочинами Вінницької обласної міліції Сергія Бевзенка, рішення про арешт прийнято з огляду на те, що підозрюваний порушив підписку про невиїзд. Тепер до закінчення слідства його утримуватимуть під вартою. За офіційною інформацією, підозрюваного затримали співробітники центрального апарату Служби безпеки України у селі Гребінки неподалік від Києва. Щоправда, є версія, що підозрюваний сам здався правоохоронцям.
— Коментувати деталі може лише той підрозділ, який здійснював затримання, — каже Сергій Бевзенко. — Ми дотримуємося офіційної версії, не можемо коментувати дії інших правоохоронних органів. Вдячні за те, що вони спільно з нами працюють і допомагають виконувати завдання. Однозначно те, що затриманого передали нашому відомству від СБУ. Передача була здійснена за всіма нормативними документами. Міліція здійснює тільки супроводження даної кримінальної справи. Розслідування проводить прокуратура Вінницької області, уточнив співрозмовник.
Затриманий чиновник пояснив правоохоронцям, що весь цей час він лікувався, бо відчув погіршення стану здоров’я, точніше, цей стан був досить поганим. Таку інформацію озвучив Сергій Бевзенко. «Ми не можемо ні заперечити цю інформацію, ні підтвердити, оскільки в тих закладах, де він мав знаходитися, його не було», — стверджує правоохоронець. — Натомість відомо, що перед тим, як доставити його в камеру слідчого ізолятора, підозрюваного оглянув лікар. За його висновком, стан здоров’я підозрюваного такий, що його можна утримувати під вартою». С. Бевзенко спростував чутки про те, нібито на життя підозрюваного планувався замах. Висловив припущення, що матеріали кримінальної справи планують передати до суду до кінця нинішнього року.
 
Вінницька область.