«Влада повинна забезпечувати якість і тривалість життя людини, а не «зачищати неправильних міських голів», — сказав у суботу під час перебування у Хмельницькому заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, розмовляючи з журналістами про те, як, на його думку повинна будуватися співпраця місцевого самоврядування і нової влади. 
За повідомленням секретаріату заступника Голови Верховної Ради України, він, зокрема, зазначив: «Якщо ця співпраця будуватиметься довкола ідеї підвищення якості і тривалості життя людини, як це робиться у Хмельницькому, то результат буде, якщо ж нова влада весь свій потенціал спрямує на те, щоб «зачищати» міських голів шляхом відкриття кримінальних справ, створення штучних конфліктів, недопущення участі у виборчій кампанії або змушування вступу їх до єдино правильної Партії регіонів, то можна прогнозувати, що ефективної роботи не буде». Водночас заступник глави парламенту навів у приклад зусилля міського голови Хмельницького Сергія Мельника та голови Хмельницької обласної ради Івана Гладуняка, які протягом останніх років продемонстрували, як треба діяти в інтересах людей. Так, в місті та області за короткий час були реконструйовані десятки шкіл, лікарень, спортивних об’єктів. 
Перебуваючи у Хмельницькому, М. Томенко разом з міським головою С. Мельником та головою облради 
І. Гладуняком узяли участь у відкритті міського протитуберкульозного диспансеру, куди М. Томенко передав обладнання та спортивний інвентар для підліткового клубу.
Комуністи пропонують оподатковування на користь місцевих рад
Необхідно прийняти концепцію реформування системи місцевого самоврядування. Про це заявив лідер Компартії України Петро Симоненко, виступаючи у суботу на пленумі ЦК КПУ.
«На рівні обласних і районних рад мають бути створені самостійні виконавчі органи цих рад. Потрібно ліквідувати районні державні адміністрації з передачею їхніх функцій виконавчим органам районних рад», — вважає лідер комуністів.
Найближчим часом, за його словами, необхідно завершити розмежування загальнодержавних і регіональних бюджетів і трансформувати систему оподатковування на користь місцевих рад. «Щоб 50 відсотків прибутку залишалося у місцевих бюджетах, а 50 — віддавалося в центр. Бюджет необхідно формувати знизу вверх, а не зверху вниз», — переконаний Петро Симоненко.
Крім того, як повідомляє прес-служба КПУ, він заявив, що жінкам і молоді потрібно активніше йти у владу.
А комуністи, за його словами, повинні залишатися у коаліції доти, доки це вигідно трудовому народу України. «Адже ми — єдина політична противага олігархічним угрупованням, яка до неї входить», — заявив лідер КПУ.