Воротар «Шахтаря» Рустам Худжамов з дружиною всиновили хлопчика. Власне, як зізнався сам футболіст, жодної таємниці він із цього не робив, хоча й не афішував.
— Насправді розповідати особливо нема чого. Все починалося досить банально, як допомога дитячому будинку, — повідав прес-службі клубу Рустам історію появи в його родині сина Євгена. — Але потім, побачивши цю дитину, ми зрозуміли, що вже не зможемо від нього відмовитися і він поїде з нами!
— Хто ваша дружина, чим вона займається?
— Її ім’я Стелла. В основному вона займається оцим хлопцем. (Показує на сина).
— А скільки йому років?
— Два виповниться 5 жовтня.
— Ви маєте власних дітей?
— Поки що ні, але плануємо. Знаєте, легше стати батьком, якщо готуєшся до цього дев’ять місяців. А коли дитина отак зненацька з’являється — набагато складніше перелаштуватися. Але зрештою все виходить добре!
— Кажуть, після дитбудинку маля кидається на іграшки або їжу. Як ваш син адаптувався до нової домівки?
— Та ні, ми заздалегідь намагалися його у всьому підтримувати. Поки тривав процес усиновлення, ми їздили до нього, провідували, підгодовували... Через тиждень він уже до нас звик, а через два почав називти мене татом.
— А як поставилися до всиновлення ваші батьки?
— Батьки дружини — позитивно, а мої — насторожено. Втім, це рішення нашої родини, і ми приймали його разом із дружиною. По суті, жодна інша думка мене не цікавила.
— У вас були якісь побоювання?
— Звичайно, як і в кожного. Але я хочу сказати тим, хто сумніваються: треба відкидати всі свої сумніви й всиновлювати маля, бо сумніви — то ніщо в порівнянні з дитиною.
— Хтось із товаришів по команді наслідував ваш приклад?
— Наскільки я знаю, поки що ні. Але дехто з хлопців мені казав, що замислюється над цим. Можливо, я справді стану для них прикладом...
До речі, хрещеними батьками Євгена Рустамова стали Разван Рац і дружина капітана «Кривбаса» Олександра Максимова.
На знімку: Худжамови — старший і молодший.
Фото ФК «Шахтар».