Футбол. Як ми вже повідомляли раніше, Юрій Калитвинцев разом із помічниками оголосив список футболістів, викликаних на збір національної команди України, котрий розпочнеться 4 жовтня на навчально-тренувальній базі «Динамо» в Кончі-Заспі.
Варто відзначити, що традиційно більшість кандидатів представляють вітчизняні клуби, а четверо — іноземні чемпіонати: Андрій Дикань, Андрій Воронін і Олександр Алієв з московських клубів: «Спартака», «Динамо» і «Локомотива» відповідно, а ще Анатолій Тимощук із німецької «Баварії».
Звернемо увагу на повернення до збірної півоборонця донецького «Шахтаря» Олексія Гая. Ігрова практика, нещодавно отримана досвідченим футболістом у своєму клубі, дала можливість тренерському штабу оцінити рівень його готовності. Востаннє Гай, котрий провів за «синьо-жовтих» 22 матчі, забивши при цьому один м’яч, грав за збірну 18 листопада 2009 року — в матчі раунду плей-оф чемпіонату світу-2010 проти Греції.
Успішний процес реабілітації дозволяє тренерам розраховувати й на оборонця «Шахтаря» Дмитра Чигринського, котрий через травму пропустив попередній тренувальний збір головної команди.
Хоча список кандидатів не остаточний, бо штаб Калитвинцева має намір перегляданути ще групу претендентів. Так, у черговому турі Прем’єр-ліги Семен Альтман відвідає матч «Металіст» — «Шахтар» (сьогодні), Сергій Ребров — «Динамо» — «Арсенал» (завтра), а Сергій Краковський — «Дніпро» — «Кривбас» (завтра). В наступному турі (3 жовтня) на матчі «Карпати» — «Металіст» буде присутній Ребров, а сам Калитвинцев поїде на центральну зустріч першого кола «Шахтар» — «Динамо».
Нагадаємо, що свій черговий контрольний матч збірна України проведе 8 жовтня проти збірної Канади. Матч відбудеться на стадіоні імені Валерія Лобановського в столиці. Початок о 21.00. До речі, цей поєдинок раніше планували провести у Львові. Але наші гості не захотіли здійснювати ще один переліт (до Львова). До нас канадці прилетять 3 жовтня і готуватимуться до матчу.
Питання про ще один поєдинок для української збірної (12 жовтня) вирішуватиметься наступного тижня. Планувалася зустріч з Аргентиною або Уругваєм. Однак ці контакти можливі у віддаленому майбутньому. А серед претендентів у наші суперники — Болгарія, Боснія, Єгипет, Марокко, Алжир і Туніс. І якщо з кимось домовимось, то поєдинок відбудеться точно не в Києві. Адже в цей день на динамівській арені призначено матч у відповідь Євро-2011 (U-21) Україна — Нідерланди (початок о 20.00). Було б дуже добре, якби стадіон на цій дуже важливій для нашого футболу події був заповнений по вінця і українська «молодіжка» мала справді гарячу підтримку трибун.
У Нідерландах підопічні Павла Яковенка зіграють 9 жовтня в Роттердамі на стадіоні «Спарта». Звичайно, суперник у нас дуже сильний. Але футболісти команди України налаштовані по-бойовому і голими руками їх не взяти...
На знімку: Юрій Калитвинцев.
Фото Євгена КРАВСА.
Спробують зірвати «тюлпани»
Футбол. Павло Яковенко назвав імена гравців, котрі готуватимуться до матчів плей-оф Євро-2011 проти команди Нідерландів (9 і 12 жовтня).
Воротарі — Артем Кичак («Динамо»), Антон Каніболоцький («Дніпро»), Дмитро Непогодов («Металург», Донецьк); оборонці — Богдан Бутко («Волинь»), Сергій Кривцов («Шахтар»), Олексій Курилов («Таврія»), Темур Парцванія («Динамо»), Артем Путівцев («Іллічівець»), Євген Селін, Володимир Чеснаков (обидва — «Ворскла»), Василь Прийма («Металург», Донецьк), Євген Опанасенко («Металург», Запоріжжя); півоборонці — Ігор Чайковський («Зоря»), Микола Морозюк («Металург», Донецьк), Валерій Федорчук, Євген Коноплянка (обидва — «Дніпро»), Кирило Петров («Кривбас»), Єгор Лугачов («Арсенал», Київ); нападники — Артем Кравець («Динамо»), Володимир Лисенко («Металіст» ).