Хокей. Україна даремно подала заявку на проведення чемпіонату світу 2016 року. Про це представникам російських ЗМІ заявив виконавчий директор ФХР Валерій Фесюк.

— Із величезним подивом дізнався про те, що у Росії з`явився ще один конкурент у боротьбі за право прийняти чемпіонат світу 2016 року. Казали про те, що Україна виношує плани прийняти ЧС-2018. Але про заявку на турнір-2016 ані пари з вуст.

У принципі офіційної вимоги оголосити про своє бажання стати господарем світової першості саме під час конгресу в Словенії не існувало. Обов’язковою умовою було оформлення і подача заявки до 1 вересня. Про те, що до цього терміну в ІІХФ прийшли дві пропозиції — нашу і Данії, — було відомо всім. А Україна промовчала, але, мабуть, змогла зробити все відповідно до правил, раз її включили до числа претендентів.

Що ж, якщо наші сусіди хочуть скласти конкуренцію Росії, це їхнє право. Інша річ, що в цій республіці колишнього СРСР не змогли цього літа знайти хоча б одну арену, гідну приймати матчі чемпіонату КХЛ. У даний момент Україна до прийому чемпіонату світу просто не готова. Не розумію, з якою метою вони вступають в суперництво з нами — адже збірна цієї країни навіть не грає в елітній групі на чемпіонатах світу...

Прокоментувати все це можна було кількома словами — пихато й некоректно. А ще зауважимо, що в Україні 2012 року відбудеться чемпіонат Європи з футболу. І багато що в нашій країні має змінитися на краще. Маємо на увазі транспорт, дороги, готелі тощо.

Однак, хоч як це прикро, але російський чиновник в одному має рацію: столиця України, та й не тільки вона, не має великого сучасного залу для ігрових видів спорту. І цей факт — принизливий...