Українські боксери Володимир і Віталій Клички протягом професіональної кар’єри чесно заробили своєю важкою працею і величезним талантом на двох майже 35 мільйонів євро. Доходи братів підрахувало німецьке видання «Білд». Саме в Німеччині українці проводять більшість своїх боїв, організацією яких займається їхня власна фірма KMG. Завдяки цьому братам не потрібно платити обов’язкові 35 відсотків від заробленого сторонньому промоутеру.

Віталію, Володимирові та їхньому менеджерові Бернду Бенте належить по третині акцій цієї гамбурзької фірми. Додаткові доходи вони одержують по спонсорських контрактах. Клички мають договори з фітнес-мережею McFіt, виробником вітамінних препаратів Eunova, німецькою державною компанією Telekom і автозаводом Mercedes. Все це приносить їм до двох мільйонів євро на рік. Крім того, вони є власниками нерухомості в багатьох країнах.

Всі доходи від продажу телетрансляцій, квитків і реклами бою надходять в один бюджет. На прикладі бою Кличко—Пітер у Франкфурті, котрий завершився переконливою перемогою Володимира, можна наочніше уявити собі джерела надходжень: телеканал RTL платить три мільйони євро за поєдинок, продаж прав на трансляцію в 116 країн приніс майже 0,5 мільйона євро, квитків — мільйон євро, разом — близько п’яти мільйонів.

Володимирові або Віталію із загальної суми дістається три мільйони. Із залишку виплачують гонорар суперникові, страховки, оренду стадіону (майже 150 тисяч євро), 12 тижнів підготовки (з них 6 тижнів тренувального табору в австрійському люкс-готелі «Штангльвірт»), 200 тисяч євро за бій належить тренерові Емануелю Стюарду.

Чотири боксерських федерації, власниками поясів яких є брати, одержують від 45 до 90 тисяч. Усе, що залишається за винятком податків, одержує фірма Кличків. За оцінками німецького видання, Володимир має на рахунку 20 мільйонів євро, а Віталій, через чотирирічну перерву, менше — 15 мільйонів.

На знімку: зіркові брати.

Фото з архіву «Голосу України».