Влада Сумщини разом з інвестором відновила роботу Великожовтневого цукрового заводу у селі Жовтневому Білопільського району, на якому створено близько 600 робочих місць. Нагадаємо, два роки тому у регіоні зупинився останній із 17 цукрозаводів.
Відкриваючи цукропереробний сезон, голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь зазначив, що це перший з багатьох кроків обласної влади на шляху відродження і подальшого розвитку села та переробних галузей в аграрному комплексі регіону, який дозволить створити замкнутий цикл виробництва цукру на Сумщині.
Виробнича потужність реанімованого заводу 2,6 тисячі тонн цукристих на добу. Упродовж нинішнього сезону цукроваріння тут планують переробити 200 тисяч тонн солодких коренів та виготовити 25 тисяч тонн цукру. Перші кілька десятків тонн «білого золота» зійшли із заводського конвеєра вчора.
— Завдання влади, — зазначив очільник області, — повернути Сумщині славу цукрової столиці України. Другим кроком на шляху до його реалізації стане пуск наступного — Угроїдського цукрозаводу.
Сумська область.