Вінниця

На ХV фестивалі «Міжнародні дні джазової музики у Вінниці» (25—26 вересня) для глядачів співатимуть і гратимуть представники тринадцяти країн світу. Зірка світового джазу американський барабанщик Ел Фостер прибув на фестиваль на особисте запрошення міського голови Вінниці Володимира Гройсмана. 
— Усі виконавці уперше братимуть участь у нашому фестивалі, — каже генеральний продюсер, начальник управління культури Вінницької міськради Ірина Френкель. — Виняток зробили тільки для своїх — вінницький муніципальний оркестр «ВінБенд» презентуватиме нову програму — «Юніор джаз». Разом з досвідченими співаками на сцену вийдуть шестеро юних джазменів. Їх відібрали з естрадних колективів області. Репетиції вони почали ще в червні і підготували цікаву програму. 
Так само вперше компанію європейським та американським джазовим колективам складуть музиканти з Африки та Азії. Організатори фестивалю відступили від звичного правила: «одна країна — один концерт». Тож у кожному концерті братимуть участь щонайменше дві країни. Так, Польща представлена з Тунісом (вони відкриватимуть фестиваль), Данія — з Канадою, США — з Ізраїлем і так далі. Безперечними фаворитами, на думку організаторів, стануть вокалісти і барабанщики — саме на них вирішили зробити ставку. Закриватиме фестиваль концерт зірки світового джазу Ела Фостера. 
— Приблизно три тонни апаратури привезли для виконавців, — каже директор фестивалю Павло Третьяков. — Кожного разу музикантів забезпечуємо усіма інструментами. Привозимо найкращі із чотирьох міст, які нам постійно допомагають, — Львова, Івано-Франківська, Тернополя і Києва. 
Усі концерти фестивалю відбуватимуться у глядацькій залі обласної телерадіокомпанії «Вінтера», що на Театральній площі міста над Бугом. Згодом їх демонструватимуть на каналі обласного ТБ.