Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин узяв участь у щорічних загальних зборах Національної академії правових наук України, що проходили в її штаб-квартирі в Харкові. Глава парламенту виступив з науковою доповіддю, присвяченою 60-річчю Європейської конвенції з прав людини й завданням правової науки.
Нині у складі академії 48 дійсних членів (академіків) і 61 член-кореспондент. І це, мабуть, єдина наукова організація такого високого рангу, розташована не у столиці, а в обласному центрі.
Відкриваючи збори, президент Національної академії правових наук Василь Тацій зазначив, що за минулий період в Академії відбувся ряд важливих подій. У лютому нинішнього року за значний внесок у розвиток вітчизняної правової науки академії було надано статусу національної установи; у березні — у структурі академії створено науково-дослідний інститут правового забезпечення інноваційного розвитку; у травні 2010 року вийшов указ Президента України про збільшення чисельності членів НАПНУ.
У роботі зборів взяли участь міністр освіти і науки України Дмитро Табачник і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.
— Щорічні загальні збори юридичної еліти України, — наголосив у привітальній промові Добкин, — подія не тільки для Харкова, який по праву носить статус юридичної столиці України, а й для всієї країни, оскільки саме від ваших рішень залежатиме, яким шляхом розвиватиметься академічна правова наука України. 
Харків.
На знімку вгорі: президент Національної академії правових наук України Василь Тацій.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.