Медична тематика, мабуть, одна з найпопулярніших сьогодні на телебаченні. Після доктора Хауса глядачів лікують «Доктор Тирса», «Інтерни» тощо. В ефірі каналу «1+1» незабаром з’явиться телегіпноз. З 3 жовтня стартує новий проект «Що ти робив минулої п’ятниці», який відкрито продемонструє можливості та механізм гіпнозу. Як зазначає ведучий шоу гіпнотизер Дмитро Домбровський (на знімку), людина використовує в житті тільки 10% свого мозку. Це відомий факт. Тобто ми навіть не знаємо про те, що насправді можемо і наскільки широкі наші можливості.

В одну мить людина може побороти всі свої страхи, комплекси та звички. Вона здатна робити таке, про що навіть не думала вчора й про що не зможе згадати завтра. І при цьому ніякого шахрайства чи вправності рук. Просто вмикається механізм спілкування із власною психікою.

Причому, переборовши щось усередині себе один раз, людина одержує шанс закріпити цей успіх і перестати надалі робити свої постійні помилки, боятися якихось речей або програмувати своє життя з негативом. «Ми всі ходимо під програмами, — каже Дмитро Домбровський. — Тобто всі ваші звички, комплекси, страхи, впевненість, невпевненість — це те, що закладено в певних станах у дитинстві. І тому гіпноз не треба сприймати як щось штучне. Це просто модель, котра показує схему нашої взаємодії зі світом. Ви ж не замислюєтеся, як ви двері відкриваєте, наприклад! Це несвідомі програми, і ми всі наповнені ними. Тому людині в гіпнотичному стані закладається програма, скажімо, не боятися змій. Вона виходить — вона абсолютно адекватна людина, розмовляє з вами, ніякого гіпнозу, ніякого сомнамбулічного стану немає. Просто вона перестає боятися змій. Тобто страх замінюємо на впевненість».

Люди скаржаться на свої проблеми, на кризи, на сімейні негаразди, не розуміючи, що корінь зла — в голові. І, як зауважує Дмитро, поки людина не навчиться розбиратися зі своєю психікою й використовувати свої можливості, проблеми не зникнуть. А допоможе в цьому телевізор.