Близько вісімдесяти найбільш уживаних лікарських засобів та виробів медичного призначення реалізовуватимуть на території області за роздрібними цінами, що не перевищують гранично допустимий рівень. Це одна з основних умов підписаного днями меморандуму про співробітництво між обласною державною адміністрацією та керівниками аптечних мереж, ініціатором якого виступив голова облдержадміністрації Сергій Ларін.
За умовами узгодженого документа суб’єкти господарювання мають забезпечити постійну наявність в аптечних установах визначеного переліку медичних препаратів чи їх аналогів, не допускати необґрунтованого зростання вартості медикаментів, а також співпрацювати з територіальною держінспекцією з контролю за цінами у проведенні моніторингу цін та торговельних надбавок на лікарські засоби.
Обласна влада, зі свого боку, зобов’язалася сприяти скороченню контролюючими органами кількості перевірок аптечних мереж, а при підготовці рішень із питань регулювання ринку фармацевтичної продукції обов’язково залучати до цієї роботи представників суб’єктів господарювання та громадських професійних фармацевтичних об’єднань області.
Це вже другий такий документ, підписаний на Кіровоградщині. Раніше, через три тижні після свого призначення, Сергій Ларін наполіг на підписанні меморандуму порозуміння між облдержадміністрацією, виробниками продовольчих товарів та суб’єктами системи мережевої роздрібної торгівлі.
Кіровоградська область.