За вимагання хабара у сумі 1 тис. доларів США співробітники УСБУ в Івано-Франківській області затримали одного із керівників відділу внутрішньої безпеки при ДПА в області, а за хабар у сумі 8 тис. гривень — його сестру. Операцію провели одночасно у різних районах Прикарпаття
Податківець, який за своїми службовими обов’язками мав би боротися із корупцією у лавах ДПА, вимагав хабара за те, що не ініціюватиме проведення додаткової перевірки фінансово-господарської діяльності одного із підприємств міста Долина, на якому підлеглі йому співробітники місцевої ДПІ виявили порушення. За таку послугу, за словами керівника прес-групи управління СБУ в області Марії Римар, керівник згаданого підприємства мав також підвищити на посаді сестру податківця — працівницю того ж підприємства. Саме їй хабарник доручив отримати 8 тис. грн., з якими її і затримали співробітники СБУ.
Оскільки регіональні відділи внутрішньої безпеки при ДПА підпорядковані безпосередньо управлінню ДПА України, а затриманий є депутатом Бердичівської районної ради, кримінальну справу стосовно нього порушив прокурор області. За одержаня хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням, законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна. Як повідомила прес-служба Генпрокуратури України, до суду внесено подання про обрання щодо податківця міри запобіжного заходу — взяття під варту.