Дніпропетровськ

У Дніпропетровську понад п’ятсот власників, працівників і покупців магазинів уживаного одягу протестували проти можливого їх закриття.

З початку наступного року люди, які працюють у цій сфері, можуть залишитися без роботи, а покупці втратять можливість придбати дешеві одяг і взуття. Про це нагадали учасники мітингу протесту, який відбувся під стінами обласної ради та облдержадміністрації, повідомляє наш власкор Тетяна Колядинська.

«Кажуть, ми заважаємо розвитку вітчизняної легкої промисловості, а крім того, під виглядом секонд-хенду в країну завозиться велика кількість контрабандних товарів. З контрабандою треба боротися, але не в такий спосіб, — вважає член Асоціації дилерів одягу «секонд-хенд» Оксана Попач. — А звинувачення в тому, що ми створюємо бар’єри для розвитку легкої промисловості, просто смішні».

Проти закриття секонд-хендів протестували і в Миколаєві. «Ми платимо податки, створюємо робочі місця і чекаємо підтримки від влади!» — наголосили мітингувальники у зверненні, під яким підписались більш як 5 тисяч продавців та покупців одягу «з других рук», повідомляє наш власкор Галина Порфир’єва.