Футбол. Кубок країни. 1/16 фіналу. 22 вересня.
«Кремінь» (Кременчук) — «Шахтар» (Свердловськ). 1:0 (Степанчук, 46).
«Полтава» — «Оболонь» (Київ). 2:1 (Марченко, 52, Харченко, 93 (п) — Котенко, 82).
«Титан» (Армянськ) — «Севастополь». 0:3 (Нено, 16, Жабокрицький, 43, Плешаков, 90+3).
«Гірник-Спорт» (Комсомольськ) — «Карпати» (Львів). 0:5 (Габовда, 11, 67, 90+1, Г. Баранець, 40, Чечер, 56).
«Сталь» (Алчевськ) — «Арсенал» (Біла Церква). 3:1 (Шевченко, 31, 90, Одинцов, 56 — Гордієнко, 37).
«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Фенікс» (Калініно). 1:1 (Скарлош, 22 — Шибко, 52, післяматчеві пенальті — 5:6).
«Єдність» (Пліски) — «Нафтовик» (Охтирка). 0:1 (Вітер, 73).
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) — «Зоря» (Луганськ). 0:1 (Семененко, 37).
«Кримтеплиця» (Молодіжне) — «Динамо» (Київ). 0:1 (Юссуф, 90+3).
«Чорноморець» (Одеса) — «Ворскла» (Полтава). 1:2 (Діденко, 4 — Безус, 73, Чеснаков, 97).
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Таврія» (Сімферополь). 4:1 (Селезньов, 25, Гоменюк, 33, Кравченко, 47, Гладкий, 88 — Ідахор, 72 (п).
«Металург» (Запоріжжя) — «Іллічівець» (Маріуполь). 1:0 (Татанашвілі, 60).
«Олександрія» — «Металург» (Донецьк). 0:0 (пенальті — 5:3).
«Шахтар» (Донецьк) — «Кривбас» (Кривий Ріг). 6:0 (Морено, 11, Мхітарян, 34, Адріано, 65, 67, 89, Едуардо, 84).
«Металіст» (Харків) — «Арсенал» (Київ). 1:2 (Шелаєв, 25 — Самодін, 62, Матюхін, 77).
Дружними лавамии з дистанції одразу зійшла велика група команд з прем’єр-ліги: «Металіст», «Оболонь», «Кривбас», «Іллічівець», донецький «Металург» і «Таврія».
Доля Сергія Пучкова вже тривалий час, як то кажуть, висіла на волосинці. Не так давно керівництво клубу дало своєму тренерові шанс: показати щось позитивне протягом трьох матчів. Але «Таврія» програла «Шахтареві» на його полі. І от тепер чинний володар Кубка країни ще й склав свої повноваження у Дніпропетровську, програвши «Дніпрові» з некоректним рахунком. А третьої обіцяної спроби у Пучкова вже не буде, одразу після цього поєдинку його від роботи відсторонив почесний президент ФК «Таврія» Сергій Куніцин.
Динамівці Києва надто мучили і себе, і своїх прихильників протягом усього ігрового часу на чепурненькому стадіоні в Молодіжному. І лише за кілька секунд перед фінальним свистком Юссуфові, котрому, як на мене, добряче набридло чекати результативних дій від своїх колег нападників, вдалося успішно підключитися до атаки і, продемонструвавши індивідуальну майстерність, ефектно влучити у ворота господарів.
Утім, незлагодженість і розбалансованість у діях «Динамо» якось можна пояснити. Адже Гільєрме, Андре, Юссуф, Кравець, Гіоане, Несмачний, Бойко з різних причин нечасто виходили на поле останнім часом. А тут одразу їх кинули у горнило боротьби в стартовому складі. А взагалі, нинішньому «Динамо» перемоги даються з великим скрипом над будь-яким суперником. Але так, сподіватимемося, триватиме недовго. Повинна ж ситуація колись поліпшитись...
Тепер поговоримо про «Шахтар». На своїй «Донбас Арені» він зіграв потужно, видовищно, переконливо і результативно. Хоча за суперника мав команду, котра здатна пручатися ще й як. Але цього разу «Кривбас» потрапив під гарячу руку колективу, котрий перебуває у чудовій формі, отримує велику насолоду від гри, нікого не жаліє і, як личить істинним проофесіоналам, діє на повних обертах до останньої миті в кожній зустрічі.
Натомість Мирон Маркевич — наставник «Металіста» , котрий приймає «гірників» уже завтра в черговому турі чемпіонату, вирішив дати можливість відпочити групі своїх головних виконавців. Не значилися в заявочному списку харків’ян на матч проти «канонірів»: Дишленкович, Романчук, Вільягра, Валяєв, Папа Гуйє, Тайсон, Обрадович, Едмар, а Олійник і Воробей сиділи в запасі. І, як з’ясувалося, даремно так учинив Мирон Богданович, бо одного м’яча, забитого в середині першого тайму, для підсумкового успіху не вистачило. «Арсенал», слід віддати йому належне, у другому таймі грав значно привабливіше за господарів і заслужено вирвав перемогу.