Дослідження показують, що всі шанси на перемогу в місцевих виборах, які відбудуться 31 жовтня, має Партія регіонів. На друге місце претендуватиме не тільки партія «БЮТ-Батьківщина» (як передбачалося), а й політична сила Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Таку думку під час прес-конференції висловив політолог, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології (КЦПДК) Михайло Погребинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«На місцевих виборах усі шанси конкурувати з БЮТ, навіть із перевагою, має Сергій Тігіпко і його політична сила», — зазначив експерт. М. Погребинський констатував, що лідер партії «Сильна Україна» співробітничає із владою, крім цього, він неконфліктний і, за попередніми дослідженнями, має високі рейтинги у країні, тому суспільство сприймає його як позитивного кандидата.
Соціолог, засновник компанії Research@Brandіng Group Євгеній Копатько підтримав колегу й сказав, що на місцевих виборах 31 жовтня поточного року політична сила С. Тігіпка матиме перевагу виборців у великих містах центру України. «Крім цього, як показують дослідження, його електорат буде середнього віку й більше освічений», — додав він.
Експерти також передбачають, що явка виборців на нинішніх місцевих виборах буде меншою, порівняно із президентськими, і становитиме трохи більше 50%.