15 вересня «Голос України» вже писав про те, що Михайло Приходько, обвинувачений в отриманні хабара, може боротися за посаду міського голови Ніжина. Нагадаємо, колишнього градоначальника у грудні 2008 року відсторонили від посади. Під час досудового слідства було встановлено, що він отримав від громадянина В. Макарука хабар у розмірі майже 60 тисяч американських доларів. Поки що у цій справі не розставлено всі крапки над «і»: щоб підтвердити наявність злочину або виправдати звинуваченого.
Однак уже поширилися чутки, що Михайло Приходько балотуватиметься на посаду міського голови Ніжина від Партії регіонів. Та цю інформацію спростував заступник голови обласної організації ПР Володимир Вінниченко.
А на вчорашній прес-конференції виконуючий обов’язки міського голови Ніжина Олег Баранков заявив, що в нього є великі сумніви стосовно проведення в місті демократичних виборів. Це, за його словами, вже відчувається в діях певних осіб і, зокрема, членів територіальної виборчої комісії. Він розповів, що знову збирається та команда ТВК, яка свого часу активно використовувала різні технології фальсифікації для утримання при владі колишнього міського голови Михайла Приходька.
Олег Баранков розповів, що за два роки без Приходька багато зроблено в соціально-економічній сфері: «Місто живе і розвивається. Є вода, тепло, дороги ремонтуються. Також реставруємо пам’ятки культури у зв’язку з 65-річчям перемоги у Великій Вітчизняній війні». Крім того, Ніжин внесено до переліку 55 кращих міст для життя в України за версією журналу «Фокус» .
А депутат міської ради Ніжина від Комуністичної партії Юрій Коростиленко переконаний: екс-міський голова Михайло Приходько, проти якого порушено кримінальну справу, не має права знову балотуватися на високу міську посаду, прикриватися депутатським мандатом та голосами виборців. Крім того, депутат поділився інформацією: відомі регіонали залишають місцеві осередки через те, що список очолюватиме обвинувачений в отриманні хабара.
Те, що ситуація навколо місцевих виборів почала загострюватися, непокоїть і кандидата в депутати до міської ради Ніжина від партії «Батьківщина» Максима Багрінцева. Він повідомив, що 18 вересня двоє невідомих напали на нього і завдали легким тілесним ушкодженням. За його версією, це пов’язано з його публікаціями в місцевій газеті «Ніжин-інфо», яка висвітлює злободенні теми районного центру.
Учасники прес-конференції сподіваються, що виборці проголосують за чесних кандидатів, які не використовували і не використовуватимуть владу для власного збагачення.