Теніс, айкідо, художню гімнастику, фігурне катання і хокей витісняє футбол. Спортивні бази біля НСК «Олімпійський», де щодня тренуються майбутні чемпіони, мусять знести, а на їхньому місці облаштувати «зону гостинності» для відвідувачів Євро-2012. Таке вимога УЄФА, яку старанно виконують у Міністерстві сім’ї, молоді та спорту.

Пристрасті навколо кортів і ковзанки киплять не перший місяць. Про акції протесту юних спортсменів уже писав «Голос України». І от тренери, діти і їхні батьки — знову на барикадах. У вівторок вони вийшли на мітинг і дружним кроком від Майдану Незалежності пройшли до профільного міністерства. Гасло одне — не допустити знищення олімпійського парку з «Крижинкою», гімнастичним залом і тенісними кортами.
Ні міністр, ні його заступники до протестувальників не вийшли, але куди «переселять» спортсменів, все-таки пояснили. Щоправда, на вчорашній прес-конференції — журналістам.
— Рішення щодо «Крижинки» залишається без змін: її знесуть, але тільки лише після того, як буде зведено сучасний, європейського рівня, льодовий комплекс на вулиці Міста Шалетт, 6. Там-то й будуть займатися вихованці дитячо-юнацьких шкіл безплатно, — зазначив заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Сергій Глущенко.
За його словами, зносити «Крижинку» почнуть через два тижні після підписання акта приймання в експлуатацію нового критого льодово-тренувального комплексу. Коли це буде, чиновник не сказав. Але на додачу до ковзанки пообіцяв «багатофункціональний майданчик для гри у футбол, волейбол і баскетбол».
— Щодо гімнастичного залу, то з 2009 року будинок в аварійному стані, там тріщини в стелі, — наголосив С. Глущенко. — Найближчі збори художніх гімнасток відбудуться в Береговому на Закарпатті, міністерство їх оплатить. А з травня 2011 року збірна України легко переміститься у відремонтований Палац спорту.
І нарешті, тенісистам у міністерстві пропонують займатися на Глушкова, 9. Мовляв, там є всі належні умови. Батьки спортсменів уже «розвідали» територію. Кажуть, корти там непридатні для тренувань: на штучній траві діти падають і калічаться.