Завтра у Львові стартує шістнадцятий Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти». Львів’яни матимуть нагоду почути твори кращих композиторів сучасності та зустрітися із виконавцями з Росії, Сербії, Польщі, Канади, США, Чехії, Туреччини, Білорусі та інших країн.
Цього року заплановано 19 концертів — різних за жанрами, форматами та стилями. Зокрема, буде презентовано «Авторський вечір композитора Леоніда Грабовського» за участю Ансамблю сучасної музики «Кластер»; проект «Нова камерна музика» за участю російського ансамблю «Галерея Актуальной Музыки»; аудіовізуальний проект «Пантоміма Звуку»; проект «Золота класика ХХ ст.» та багато інших.
Однією із ключових подій фестивалю буде концерт-відкриття за участю відомого у Європі диригента із Білорусі — Олександра Анісімова, що відбудеться 24 вересня о 19.00 у Львівській філармонії.
Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти» організовано за підтримки Львівської міської ради. З міського бюджету на його проведення виділено 35 тисяч гривень.