За ініціативою міського голови Полтави Андрія Матковського, у міськраді створено спеціальну комісію, яка «розслідуватиме факти брудних провокацій» в обласному центрі. Приводом для цього стала поява у місті різних фальшивок, які передусім компрометували нинішню міську владу. Чашу терпіння міських високопосадовців переповнив такий факт: днями невідомі роздавали фальшиві запрошення на свято для «дітей війни», яке напередодні чергової річниці визволення Полтави організовувала міськрада. За словами голови новоствореної комісії, секретаря міської ради Олександра Козуба, це не перша акція, спрямована на те, щоб «образити почуття полтавців, дискредитувати роботу місцевої влади та безпосередньо міського голови».
— До складу комісії ввійшли представники правозахисних організацій та правоохоронних структур. Також ми запрошуємо до неї лідерів політичних сил — комуністів, бютівців, регіоналів та громадських організацій. Сподіваємося, що вони приєднаються до нас, — заявив Олександр Козуб.
Єдиною пересторогою є те, що комісія створена «під крилом» міської ради, а її керівники в даному разі — особи, як то кажуть, зацікавлені: Андрій Матковський знову «висувається» у міські голови, відтак його заступники теж зацікавлені у збереженні нинішньої владної «конструкції». Як, до речі, й більшість чинних депутатів, яких вона також цілком влаштовує.
Полтава.