Завдання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005—2010 роках — знайти ті тенденції, які потрібно виправляти вже сьогодні в роботі наступної Національної ради. 
На цьому під час засідання наголосила голова ТСК Інна Богословська. «Дуже хотілося б, щоб усі скарги навколо свободи слова в Україні ми вивчили і в подальшому не мали подібних прецедентів», — сказала вона. Інна Богословська нагадала, що 4 жовтня розпочинається засідання Парламентської Асамблеї Ради Європи, на якому розглянуть питання щодо демократичних процесів в Україні.
Крім того, за її словами, ТСК отримала від регіональних медіа-компаній досить багато скарг на те, що державні ЗМІ через «відповідні конкурси» витісняють із медійного простору. Тому, на думку голови комісії, це питання також потребує особливої уваги.